"2017 reprezinta anul cu cel mai linistit debut de dupa criza financiara. As fi spus acest lucru si in 2016 daca nu am fi avut Legea darii in plata. Bineinteles, impactul a fost mai mult psihologic, deoarece pana la urma nu s-a intamplat mai nimic in piata imobiliara. Daca ai o nevoie rezidentiala astazi, te poti si finanta, inclusiv prin Prima Casa, mai ales ca Ministerul Finantelor a alocat iar fonduri, in valoare de 500 de milioane de lei, pe langa cele doua miliarde de lei alocate deja de la inceputul anului", spune Gabriel Voicu (foto).

Ministerul Finantelor Publice a alocat recent si rezerva nerepartizata de 500 milioane de lei aferenta anului 2017 pentru acordarea de garantii in cadrul programului Prima Casa, la solicitarea Fondului de Garantare (FNGIMM), ceea ce inseamna ca bancile romanesti vor putea sa dea alte credite ipotecare prin acest program in valoare de apoximativ un miliard de lei. Ca urmare, circa 4.500 de romani vor putea sa beneficieze de suplimentarea propusa de Ministerul de Finante. Au primit fonduri suplimentare Piraeus Bank, OTP Bank, BCR, ING, Bancpost, Raiffeisen Bank, BRD, CEC Bank si Leumi Bank.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont