In urma extinderii facilitatilor fiscale, odata cu ianuarie 2016, adica majorarea deductibilitatii fiscale la 400 de euro pentru angajat si 400 de euro pentru angajator, anul trecut primele brute subscrise, la nivel de piata, pe segmentul asigurarilor de sanatate, au atins peste 173 de milioane de lei, pe fondul unei cresteri uriase (cea mai ridicata) de pana la 70%.

Perspectiva pietei de asigurari de sanatate este, intr-adevar, una optimista, desi trebuie sa admitem ca baza de plecare constituie una nu foarte mare, dar care permite procente de crestere spectaculoase. Astfel, vedem o dinamica a primelor brute subscrise care anul trecut a depasit orice asteptari sustinuta de un trend favorabil al cererii. Sunt mai multi factori care contribuie si incurajeaza evolutia pozitiva a cererii pentru asigurari de sanatate, inclusiv problemele din sistemul medical de stat si faptul ca exista un cadru fiscal.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont