Tariceanu va propune un nou ministru al Agriculturii saptamana viitoare

Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, la briefingul de presa de dupa sedinta de guvern, ca va propune saptamana viitoare un nou ministru al Agriculturii, in cursul dupa amiezii de miercuri urmand sa transmita oficial presedintelui Basescu cererea de revocare a lui Gheorghe Flutur.

"I-am comunicat oficial domnului Flutur si i-am dat posibilitatea sa-si prezinte demisia, avand in vedere ca in momentul acesta nu mai reprezinta Partidul National Liberal in Guvern. Trebuie sa inteleg ca membrii Guvernului nu se reprezinta personal, in baza calitatilor pe care le au. Ei sunt repreznetantii partidelor care alcatuiesc Guvernul sau coalitia de Guvernare", a spus primul-ministru citat de NewsIn.

"Din moment ce ieri (n.r.: marti) i-am retras sprijinul politic domnului Flutur, era normal si firesc sa duca gestul pana la capat. Atunci cand si-a dat demisia din functia de vicepresedinte, trebuia sa demisioneze si din functia de ministru. Avand in vedere acest lucru, ca nu si-a prezentat demisia, Comitetul Executiv (CEX) al PNL a luat decizia sa-i retraga sprijinul politic si sa-i ceara demisia", a mai spus Calin Popescu Tariceanu.

Liderul liberalilor a mai spus ca, in pofida faptului ca Gheorghe Flutur a refuzat sa-si prezinte demisia, urmeaza sa prezinte presedintelui Basescu solicitarea de revocare a lui Flutur. Potrivit Constitutiei, premierul propune revocarea sau numirea unui ministru, iar presedintele tarii este cel care aproba.

Intrebat cum va fi privita revocarea ministrului Flutur la Bruxelles, primul ministru a spus ca "acest lucru va fi privit politic , primul criteriu de selectie a ministrilor este politic, si nu profesional , daca era Ilie Sarbu atat de bun profesional, ma intrebati de ce nu l-am pus pe el, sunt sute de specialisti pe domneiul agriculturii in Romania.Ministrii sunt pusi ca reprezinta vointa politica si sustin programul politic al unui partid. Sigur ca trebuie sa aiba si un set de competenta, dar nu exista penurie de persoane care sa poata prelua un astfel de portofoliu. Ministrul Flutur trebuia sa se gandeasca bine inainte sa faca acest gest", a mai spus Tariceanu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Creștere de 25% a valorii importului de produse lactate și miere în primul trimestru al anului 2020
Setari Cookie-uri