In ultimii 15 ani, industriile creative din Romania au inregistrat un trend crescator. Au existat si fluctuatii, precum s-a intamplat in anul 2009, marcat profund de criza financiara, cand s-au inregistrat scaderi semnificative, insa per ansamblu cresterea a fost constanta de la an la an. Cele mai recente date referitoare la ICC sunt cele publicate in „Cartea Alba pentru Activarea Potentialului Economic al Sectoarelor Culturale si Creative” si reprezinta evolutiile inregistrate in 2015, potrivit Ministerului Economiei si Ministerului Culturii si Identitatii Nationale.

Aceste date raman la un nivel microeconomic, ilustreaza evolutiile mediului privat, sunt prelucrate pe baza statisticilor Registrului Comertului, o analiza macroeconomica la nivel national nefiind inca gata. Potrivit Ministerului Culturii, datele pentru sectoarele publice nu au putut fi izolate de cheltuielile publice pentru ca nu se fac inca raportari clasificate, insa aceasta va putea constitui o directie de actiune pentru a determina contributia domeniului public la dezvoltarea industriilor creative si culturale.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont