"Zona de middle market pe locuinte va fi mai mult exploatata in 2017 si in anii urmatori. Aici ma refer la valul doi, unde sunt acum zonele de spatii de birouri noua construite. In Aviatiei si Pipera sunt cele mai multe cladiri de birouri, de exemplu. In acelasi timp, sunt inconjurate de cateva cartiere vechi, destul de scumpe, unde nu sunt apartamente noi. Ca urmare, aceasta zona este si destul de ofertanta, in ceea ce privste numarul de terenuri aflate la vanzare. Mai sunt zonele Sisesti, Barbu Vacarescu, Fabrica de Glucoza sau unde vor fi noile statii de metrou", apreciaza Gabriel Voicu (foto), directorul Diviziei New Homes al Coldwell Banker Affliliates of Romania.

Locuintele din categoria middle market dispun de suprafete similare sau mai mari comparativ cu ale apartamentelor vechi, cu finisaje peste medie si cu facilitati variate puse la dispozitia viitorilor locatari. Preturile medii de tranzactionare se situeaza intre 800 si 1.000 de euro pe metru patrat pe segmentul mass market, intre 1.200 si 1.700 de euro pe metru patrat pe segmentul middle market si peste 2.000 de euro pe metru patrat pe segmentul premium. Aditional, aproximativ 500 de locuinte premium si de lux ar urma sa fie livrate in acest an in Bucuresti si imprejurimi. In 2016 au fost finalizate 10.022 de locuinte in regiunea Bucuresti – Ilfov potrivit INS.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont