Business Lease Romania, companie de leasing operational si management de flote, a inregistrat in ultimii doi ani o crestere de 50% a cererii de masini noi cumparate de catre IMM-uri, firme din ce in ce mai deschise la externalizarea serviciilor, a declarat intr-un interviu acordat wall-street.ro Ioana Grigore, directorul comercial al reprezentantei olandeze in Romania.

"Oportunitati sunt pe piata de IMM-uri. De aici ne-a venit o crestere substantiala si anul trecut si anul acesta. De la an la an am inregistrat o crestere de 50%. In ultima perioada am observat ca IMM-urile sunt foarte deschise spre outsourcing", a precizat Ioana Grigore.

Managerul mai spune ca IMM-urile in Romania au nevoie in medie de 3-5 masini.

Idei noi in teste

Pe alte piete, Business Lease testeaza idei noi de dezvoltare, in Olanda spre exemplu ofera in leasing biciclete pentru Uber.

"In Olanda, Business Lease le ofera clientilor si biciclete. Probabil vom ajunge si noi acolo la un moment dat", a adaugat managerul.

Piata romaneasca este pe un trend bun, inregistreaza o crestere de 16-18% si este foarte asemanatoare cu cea din Polonia si Ungaria, isi mentine cresterea de doua cifre.

3.500 de masini in administrare la finalul anului

In prezent, Business Lease Romania are in administrare o flota de masini de 3.000 de unitati, iar pana la finalul anului se asteapta ca numarul de vehicule sa ajunga la 3.500 de unitati.

"Avem o flota de 3.000 de masini, IMM-urile reprezinta sub 10%. Pana la finalul anului estimez 3.500 de masini in administrare in functie si de ce se intampla in piata. Este posibil sa inceapa sa iasa niste masini din portofoliul de leasing operational. Am observat ca sunt clienti care au incercat leasingul operational de-a lungul timpului, iar acum incep sa treaca la achizitii cash si management de flota", a adaugat Ioana Grigore.

Pe zona de vehicule comerciale, Business Lease are si masini sub 3,5 tone, iar acestea reprezinta sub 5% din flota.

Dupa deschiderea sediului de la Cluj urmeaza alte orase mari

"Am inceput sa ne dezvoltam regional. Oamenii pe care ii angajam sunt din zona respectiva, ei au experienta si stiu ce se cauta in piata. Ne vom extinde in anii urmatori in alte orase din tara. Nu ne-am gandit care vor fi urmatoarele locatii, dar vizam orasele Timisoara, Iasi, Constanta. Probabil urmatoarea deschidere va fi peste 2 ani", a mai spus directorul comercial Business Lease.

Ioana Grigore estimeaza ca, pana la sfarsitul anului, portofoliul de clienti se va dezvolta in continuare, iar cifra de afaceri va ajunge la aproximativ 8 milioane de euro pe an, ceea ce va insemna o crestere cu peste 20% fata de 2016.

Business Lease este un expert in furnizarea de solutii complete de Leasing operational si Mobilitate, atat pentru companii mari, cat si pentru companii mici si mijlocii. In plus, compania ofera importatorilor si dealerilor de autovehicule solutii personalizate in domeniile de leasing captiv, finantarea stocurilor dealerilor si alte produse si servicii de finantare.

In afara de Romania si Olanda, unde are sediul central si numeroase sucursale regionale, Business Lease este un jucator important in Polonia, Slovacia, Cehia si Ungaria. Portofoliul Business Lease Group cuprinde peste 43.000 de contracte.

Anul trecut, Business Lease a investit 50.000 euro intr-un centru de autovehicule rulate, Auto Market, in cadrul SWAN Office and Technology Park din zona Pipera.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri