Site-urile mobile neoptimizate sau slab optimizate pot duce la pierderi de peste 30% din trafic, lucru care se traduce, fara indoiala, intr-o rata de conversie mai scazuta, clienti pierduti. Cum se comporta magazine online precum eMag.ro, Cel.ro, Elefant.ro, FashionDays.ro sau Cora.ro, afla din materialul de mai jos.

Am luat in calcul atat vitezele 3G ale site-urilor mobile, cat si LTE. 3G-ul este, inca, predominant in mare parte din zonele din Romania, desi operatorii telecom fac eforturi constante pentru extinderea semnalului 4G si in afara aglomerarilor urbane.

eMag.ro – 7 secunde in 3G

Site-ul eMag.ro se incarca in 7 secunde la viteze 3G, conform instrumentului TestMySite.WithGoogle.com. https://testmysite.withgoogle.com Testul este facut in browser-ul Chrome, pe un telefon Moto G4.

Acest lucru implica, in medie, o pierdere a 26% din potentialii vizitatori, ca urmare a timpului de incarcare. Studiile arata ca orice fractiune de secunda se traduce in vizitatori pierduti, acestia pierzandu-si rabdarea.

In LTE, eMag.ro se incarca in circa 6 secunde, in special din cauza imaginilor care reprezinta circa 57% din intreg site-ul, conform www.webpagetest.org/.

Cel.ro – 6 secunde in 3G

Site-ul Cel.ro se incarca in circa 6 secunde la viteze 3G, acest lucru traducandu-se intr-o pierdere de 24% din potentialul vizitatorilor.

In LTE, cu serverele in Germania, magazinul Cel.ro se incarca in circa 3,6 secunde, avand circa 54,5% fotografii in site.

Altex.ro – 10 secunde

Magazinul online al liderului pietei de electroIT din Romania mai are de lucru la viteza de incarcare a site-ului – 10 secunde in 3G inseamna ca pierde, in medie, un potential de 29% din totalul vizitatorilor.

Conform Page Insights a Google, compania ar trebui sa elimine resursele JavaScript si CSS care blocheaza redarea continutului din partea superioara a paginii. De asemenea, imaginile ar trebui redimensionate si optimizate.

In 4G, site-ul se incarca in circa 6,3 secunde. Flanco.ro – 9 secunde Nici Flanco.ro nu sta mult mai bine, cu o viteza de incarcare de 9 secunde in 3G, pierzand tot circa 29% din vizitatori. In 4G, site-ul se incarca mai bine, in circa 5,1 secunde.

Elefant.ro – 6 secunde

Elefant.ro se incarca la o viteza similara cu Cel.ro, in 3G, media fiind de 6 secunde si, deci, acest lucru se traduce tot intr-o pierdere de 24% din vizitatori.

FashionDays.ro – 6 secunde

FashionDays.ro se incarca tot in 6 secunde, in 3G, in timp ce la viteze 4G viteza creste pana la circa 4,8 secunde. Imaginile acopera cea mai mare parte din back end-ul site-ului, Java Script-ul fiind pe locul doi si HTML-ul pe trei.

Cora.ro – 14 secunde

Cora.ro este mult mai prost optimizat, incarcandu-se in 3G in 14 secunde si pierzand, astfel, 32% din potentialul trafic. Nici in 4G nu sta prea bine, cu un timp de incarcare de peste 9 secunde.

Conform Developers.Google.com, compania ar trebui sa elimine resursele JavaScript si CSS care blocheaza redarea continutului din partea superioara a paginii, dar si sa optimizeze imaginile.

Carrefour-online.ro – 8 secunde

Concurentul direct, Carrefour-Online.ro are site-ul optimizat mai bine, incarcandu-se in 8 secunde, in 3G, si in circa 6 secunde in 4G, conform testelor realizate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri