Reteaua de farmacii Help Net, care face parte din grupul de companii detinute de antreprenorul Ovidiu Buluc, a ajuns la numarul de 211 unitati la nivel national, iar cifra de afaceri din 2016 a crescut cu aproximativ 18 milioane euro fata de anul 2015. In acelasi timp, compania a reusit sa inregistreze un profit net cu 86% mai mare decat in 2015. Vezi in continuare cum au evoluat afacerile Help Net Farma in ultimii 6 ani.

Grupul controlat de Ovidiu Buluc este format din Farmexim SA, import si distributie de produse farmaceutice, Help Net Farma SA, lantul de farmacii si Green Net SA, import si distributie de produse cosmetice nutritive si dezvoltator al lantului de parfumerie exclusivista Beautik Haite Parfumerie. Farmexim a incheiat anul 2016 cu cifra de afaceri de 1,85 miliarde lei, fiind pe locul 4 in clasamentul celor mai mari distribuitori de medicamente si farmaceutice din Romania.

Farmaciile Help Net au fost infiintate in 1998, cu prima unitate deschisa la Timisoara, fiind urmate apoi de lansarea companiei Beautik, impreuna cele doua depasind o cifra de afaceri de 120 milioane de euro.

La inceputul anului 2017, directorul general al Help Net, Isabelle Iacob, a declarat pentru wall-street.ro ca va continua strategia de consolidare pe piata de retail prin investitii de peste 10,6 milioane euro si va deschide 20 de unitati noi anul acesta.

Help Net s-a extins cu inca 8 farmacii in prima jumatate de an, ajungand la numar de 211 unitati in Romania. Reteaua de farmacii ofera peste 35.000 de produse. Si-a mentinut un grad rapid de crestere datorita expansiunii, a ascensiunii brandului, investitiei in resursele umane si unei dezvoltari a portofoliului de produse. Compania s-a autofinantat pentru ca a avut un flux numerar pozitiv si o rentabilitate a investitiilor ce a permis o crestere a business-ului.

In acelasi timp, profitul retelei de farmacii s-a dublat din 2011 si pana in 2016, de la 12 milioane lei la 24 milioane lei, insa in anii 2012, 2013 si 2014, compania a inregistrat un profit mai mic decat in 2011, potrivit datelor Ministerului de Finante Publice.

Help Net a preluat in octombrie 2015 fondul de comert aferent unui numar de 19 farmacii apartinand Centrofarm, din 10 localitati: Bucuresti, Brasov, Busteni, Buftea, Constanta, Iasi, Suceava, Targu Mures, Ramnicu Sarat, Sat Geamana (Comuna Bradu), tranzactia a fost autorizata de Consiliul Concurentei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri