Analiza wall-street.ro a fost realizata pe baza informatiilor Risco.ro care a luat in considerare activitatea de cultivare a strugurilor a primilor jucatori din piata. Intrucat analiza se refera la productie, este important de mentionat ca au fost luati in considerare cultivatorii si mai putin companiile care produc vinul, care pot lucra pentru unul sau mai multi cultivatori.

Astfel, liderul pietei de vinuri este Jidvei, care a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 33 milioane euro, in crestere cu 15% fata de 2015. Compania din Alba, care in ultimii trei ani a reusit sa ajunga liderul pietei, a inregistrat o profit net de 3 milioane euro, in usoara crestere fata de anul trecut, si detine 169 de angajati. Jidvei este unul dintre cei mai importanti producatori de vin din Romania, cu 2.500 de hectare de vie si crame situate la Jidvei, Blaj si Balcaciu.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont