ACI Worldwide, furnizor mondial de solutii de plati electronice si servicii bancare in timp real, a deschis un nou birou in Timisoara, situat in United Business Center 2, Openville Timisoara. La eveniment a fost prezent CEO-ul ACI Worldwide care a vorbit pentru wall-street.ro despre importanta diviziei din Romaniei.

ACI este prezenta in Timisoara de peste zece ani, iar divizia din tara noastra a companiei se ocupa de un segment pentru care investeste anual 200 de milioane de dolari, respectiv R&D ( dezvoltare si cercetare). In urma extinderii, compania preconizeaza ca vor avea 50 de noi angajati, ajungand astfel la 250 de angajati. Reprezentantul ACI a declarat ca, deocamdata, compania nu se gandeste sa isi deschida birouri in alte orase din Romania, preferand sa isi concentreze eforturile pe cel din Timisoara.

“Sediul din Timisoara se ocupa in mare parte cu segmentul de R&D din compania noastra. Pentru fiecare dolar pe care ACI il produce, 20 de centi ii cheltuie pe R&D. Suntem o companie ce produce 1 miliard de dolari pe an, asadar, in jur de 200 de milioane de dolari ii cheltuim pe cercetare si dezvoltare”, a declarat Phil Heasley, CEO ACI Worlwide.

CEO-ul companiei a precizat ca extinderea biroului din Romania a venit in urma calitatii de care angajatii din Romania au dat dovada. El a precizat ca echipa din tara noastra joaca un rol semnificativ in dezvoltarea solutiilor de plata.

"Industria platilor continua sa treaca printr-o perioada de perturbari majore, aflandu-se sub influenta asteptarilor in timp real ale consumatorilor actuali, care doresc plati rapide cu efect imediat. Aceasta echipa joaca un rol semnificativ in dezvoltarea si consolidarea ofertelor ACI din domeniul solutiilor universale de plata (Universal Payments)" a adaugat Phil Heasley.

Am vorbit cu reprezentantul ACI si despre schimbarile pe care sistemul financiar traditional le intampina in acest moment. Intrebat despre efectele pe care implementarea directivei PSD 2 le va avea asupra business-ului pe care il conduce, acesta a declarat ca vor fi unele pozitive.
"Suntem foarte implicati in procesele de modernizare a platilor, iar atata timp cat bancile sunt fortate de imprejurari sa faca acest lucru, pentru noi, ca si furnizori de software este un lucru pozitiv", a completat Heasley.

Referitor la posibilitatea ca pe viitor sa dezvolte produse financiare, Heasley a declarat ca rolul companiei este si va ramane acela de a crea cai de comunicare intre institutiile financiare.

"Noi vindem abilitatea institutiilor financiare de a comunica intre ele, ii sustinem pe toti in asa fel incat sa isi poata desfasura activitatea, pentru ca o tranzactie financiara se realizeaza cu ajutorul mai multe companii. Rolul nostru in acest proces este de a le oferi software-ul, nu avem de gand sa dezvoltam si produse financiare" a completat Heasley.

In ceea ce priveste evolutia companiilor ce dezvolta produse financiare, Heasley se asteapta ca cele mai multe inovatii financiare sa vina din zona fintech-urilor, iar startup-urile de acest tip cu idei de succes vor ajunge sa fie absorbite de catre banci sau sa fie reglementate. Cu un exemplu de acest gen a declarat ca s-a confruntat in cadrul unui parteneriat desfasurat cu o companie de telecomunicatii din Africa.

"Noi, in Africa am lucrat cu o firma de telecomunicatii care foloseste sistemul de plata mobile M-Pesa. Acestia au sfarsit prin a fi reglementati ca fiind o institutie financiara(..) Sunt si retaileri cu o activitate dezvoltata in zona de e-commerce care dezvolta produse financiare, pentru ca ei cred ca se pot descurca mai bine decat o fac bancile traditionale in ziua de astazi", adauga Phil Heaslet.

Phil Heasley a vorbit si despre blockchain, catalogand-o ca fiind o tehnologie a viitorului pe care ACI o urmareste foarte serios, insa nu v-a ajunge sa o foloseasca in mod direct, ci vor exista doar o serie de interactiuni.

ACI Worldwide, compania solutiilor de plati universale - Universal Payments (UP), faciliteaza efectuarea platilor electronice pentru peste 5.100 de organizatii din lumea intreaga. Peste 1.000 dintre cele mai mari institutii si financiare si companii de intermediere financiara, precum si mii de comercianti din intreaga lume se bazeaza pe ACI pentru efectuarea de plati si stabilirea de garantii in valoare de 14 trilioane de dolari pe zi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri