"Aceste cresteri care se apropie uneori si de 10% sunt in mare parte influentate de un comportament speculativ al proprietarilor de apartamente vechi, care, desi nu prezinta nicio valoare adaugata, cu exceptia acelor proprietati care se afla intr-o zona excelenta - cu alte cuvinte nu pot reinventa un concept de locuire - speculeaza cresterea cererii. Trebuie sa nu uitam si faptul ca in perioada crizei preturile apartamentelor s-au injumatatit, deci au de unde sa creasca. Un alt argument in favoarea unei cresteri sustenabile este faptul ca in perioada de boom preturile sareau de 2.000 de euro/mp, ori acum in Bucuresti o medie pe segmentul nou este de 1.250-1.300 de euro/mp, comparabil cu perioada 2012", arata Andreea Comsa (foto).

In opinia sa, pana la finalul acestui an nu vor exista "miscari radicale pe piata". "Estimam ca evolutia pietei va fi in aceeasi directie de crestere. Cu un ritm de crestere a preturilor de 4-5% in primele sase luni, Bucurestiul se afla totusi intr-o zona stabila. Pe termen scurt nu ne asteptam la cresteri ale costului de finantare. Evolutia ulterioara insa a pietei imobiliara e in stransa legatura cu performantele economice ale Romaniei".

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont