Doar noua societati de asigurare mai vand polite RCA in Romania, dupa ce fostii lideri ai pietei, Astra Asigurari si Carpatica Asig, al caror portofoliu era constituit in proportie de peste 80% din asigurari auto, au falimentat. Alte doua societati care au cunoscut dificultati financiare, Euroins si City Insurance, au reusit sa iasa din situatiile de redresare financiara impuse de ASF.

Tiparul evolutiei situatiei celor patru societati mentionate anterior a fost cat se poate de similar si a parcurs un cumul de etape succesive: subscrieri agresive pe RCA, deteriorarea indicatorilor de lichiditate si solvabilitate (in lipsa unor majorari de capital), dificultati in ceea ce priveste plata daunelor, o crestere semnificativa a petitiilor, urmate de redresare financiara si, eventual, faliment. Astfel, o rata combinata*, in medie, de 130%, in ultimii ani, pe RCA ar fi trebuit sa taie din start elanul oricui asigurator dornic de cota de piata.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont