"Mi-am dorit sa pornesc acest business de circa opt ani si am avut curajul doar la inceputul acestui an, alaturi de partenerul meu, Radu. Este un business gandit pe termen lung. Cautam cladiri cu istorie, identificam investitori interesati de reabilitarea acestora, lucram cu arhitecti, firme de constructii si amenajare interioara, astfel incat sa redam farmecul Bucurestiului de altadata. De asemenea, promovarea se face in regim exclusivist. O mare parte din portofoliul nostru nu este disponibil publicului larg, accesul catre acesta facandu-se in mod securizat. Nu vrem sa promovam oricui astfel de proprietati, ci doar celor care si le doresc si le merita", declara Alexandru Printz.

El spune ca un investitor interesat de o proprietate interbelica este atras, in primul rand, de istoria acesteia, apoi de linia arhitecturala si nu in ultimul rand de locatie. "Profilul investitorului in cladiri istorice este diferit. Vorbim de un om care si-a cladit averea in diferite domenii de activitate, nu toate conectate cu domeniul imobiliar, dar al carui motiv principal de investitie este faptul ca a ajuns la un nivel care sa ii permita astfel de investitii si in plus, are dorinta de a da valoare comunitatii din care face parte. Nu vorbim de un investitor 100% altruist, ci vorbim de un investitor echilibrat, cu bugete permisive, care cauta povestea din spatele investitiei si abia apoi randamentul. Avem exemple nenumarate de Cenusarese devenite Printese peste noapte in toata zona ultracentrala a Bucurestiului".

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont