Bogdan Ivan (foto), secretar general al Asociatiei Dezvoltatorilor Imobiliari din Romania - Urbanis, considera insa ca situatia nu trebuie generalizata, "pentru ca sunt oameni care lucreaza in aceste institutii si isi fac datoria, dar privit la modul general sistemul este subdimensionat pentru cererea care exista acum. Este o situatie de paradox: ai cui sa vinzi, vrei sa vinzi, dar nu poti sa construiesti pentru ca fie iti mai trebuie anumite documente, fie primesti cu foarte mare intarziere banii necesari finantarii proiectelor".

Totusi, modificarile legislative sunt si raman o mare problema in domeniul imobiliar, in opinia sa. "Spre exemplu Legea darii in plata a creat mari dezechilibre la momentul la care a fost adoptata. Cereri cu pana la 50% mai mari ale cumparatorilor interesati au creat destule probleme la acel moment si ne bucuram ca unul dintre demersurile si semnalele de alarma trase la acel moment de catre ADIRU au fost intelese si acceptate, fapt care a condus la eliminarea programului Prima Casa din Legea darii in plata. Intelegem motivatia celor care au sustinut legea la acel moment, dar nu am inteles de ce trebuia distrus viitorul unei intregi industrii sau generatii pentru probleme din trecut", arata reprezentantul URBANIS.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont