Ciolateriile Leonidas, specializate in praline belgiene, mizeaza pe o cifra de afaceri de 550.000 euro (2,5 mil. lei) in 2017 din apetitul romanilor pentru ciocolata, spune masterfrancizorul Jolyon M'Bei, general manager al unitatilor din Romania. Totodata, el subliniaza ca din acest an clientii au inceput sa fie interesati si de ciocolata premium, nu doar de ce gasesc in supermarket.

Brandul Leonidas a fost adus in Romania in 2001, cand Jolyon M'Bei a deschis prima ciocolaterie in Bucuresti. In prezent, Leonidas Romania numara sase unitatii, din care trei in Iasi, Cluj si Timisoara si doua in Bucuresti. In toate unitatile sunt vandute anual 15 tone de ciocolata, iar cea mai mare parte a vanzarilor, de 65%, sunt pentru cadouri, in rest pentru consum propriu.

Marirea accizelor la carburanti ne va obliga sa marim substantial pretul pralinelor.

"Din fericire pentru noi ca si furnizori, anul 2017 prezinta o crestere al interesului pentru ciocolata premium. Oamenii cauta si investesc resurse financiara in calitate, in produse deosebite, nu doar in cele din supermarket. Faptul ca numarul comenzilor online creste, numarul clientilor din magazin creste, se resimte bineinteles la nivelul business-ului. Clientii nu cauta praline sau ciocolata doar pentru cadouri, ci si pentru consumul lor propriu, aspect remarcat in ultima perioada", spune general managerul Leonidas Romania, care estimeaza o cifra de afaceri de 550.000 euro in 2017, in creste cu 10% fata de 2016.

Cresterea cifrei noastre de afacere este bineinteles direct influentata de cresterea economiei autohtone cu 3,4% in 2017, cel mai mare avans din Europa. Avem norocul la ora actuala sa beneficiem de o societate cu o activitate comericala in crestere. Am avut intr-adevar in aceasta vara o marire de preturi din partea Leonidas Belgia, care odata cu marirea accizelor la carburanti ne va obliga sa marim subtantial pretul pralinelor noastre. In acest moment pretul este de 176 lei/Kg, iar incepand cu 1 septembrie va fi 184 lei/Kg.

- Jolyon M'Bei -

Potrivit lui Jolyon M'Bei, desi ciocolata cu lapte este cea mai vanduta, romanii apreciaza din ce in ce mai mult ciocolata cu o cantitate sporita de cacao (flavonoizi), dar in special pentru cea care contine in compozitie untul de cacao 100%. Pe langa cresterea consumului propriu si a interesului pentru alimentatie sanatoasa, romanii au inceput sa faca comenzi online, care acum reprezinta 20% din vanzarile Leonidas Romania.

Astfel, odata cu cresterea interesului romanilor pentru ciocolata premium, Jolyon M'Bei ia in considerare extinderea lantului de ciocolaterii. El sustine ca o unitate Leonidas ar putea aparea in general in orice oras cu peste 250.000 de locuitori, tinand bineinteles cont si de puterea de cumpararea a oamenilor. In plus, este de parere ca "Bucurestiul ar mai putea suporta 2 sau 3 ciocolaterii Leonidas, avand in vedere faptul ca nu exista inca un magazin sau insula Leonidas in niciun mall", a conchis managerul general al Leonidas Romania.

Sursa foto: frenkel vic/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri