Pe 17 august, in jurul orei locale 17:00 (18:00 ora Romaniei), o furgoneta alba a lovit multimea pe bulevardul Ramblas, cel mai frecventat bulevard din Barcelona de catre turistii spanioli si straini. Furgoneta s-a deplasat aproximativ 500 de metri, in zig-zag, inainte de a se opri intr-un chiosc de ziare. Atacul a fost revendicat de Statul Islamic. Dupa patru zile de fuga, teroristul care a condus furgoneta a fost identificat si impuscat de catre politisti, la Subirats, un sat aflat in mijlocul unei regiuni viticole, la 50 de kilometri de Barcelona.

La cateva ore dupa atacul din Barcelona, in jurul orei locale 00:00, un nou atac, cu acelasi mod de operare, a avut loc la Cambrils, la 120 de kilometri sud de Barcelona. Un audi A3 a intrat in multime pe faleza statiunii balneare, acesta a fost vizat de focurile de arma ale politiei catalane, iar patru dintre cei cinci teroristi aflati la bordul vehicului au fost ucisi pe loc, in timp ce al cincilea, ranit grav, a murit cateva minute mai tarziu. Sase civili au fost raniti de vehicul.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont