"Piata spatiilor de birouri din Bucuresti este una segmentata din punct de vedere al locatiei si al calitatii cladirilor. Aceasta tendinta este evidenta atunci cand analizam gradul de ocupare din Capitala. Cladirile din zonele de birouri deja consacrate precum Floreasca-Barbu Vacarescu, Piata Victoriei sau Dimitrie Pompeiu inregistreaza un grad de ocupare foarte ridicat, cererea pentru acestea fiind foarte puternica. De asemenea, biroul a devenit un instrument de recrutare si implicare a angajatilor: chiriasii cauta spatii de birouri cat mai interactive, care ii vor ajuta sa se diferentieze si sa atraga angajati. Pe masura ce vor fi efectuate noile livrari, ne asteptam la o segmentare tot mai puternica a pietei de birouri", apreciaza Sebastian Dragomir (foto), office advisory director, in cadrul Colliers International.

In opinia sa, cladirile de birouri care vor reusi sa imbine aceste caracteristici vor continua sa beneficieze de o cerere foarte puternica, insa cladirile din afara acestei paradigme se vor confrunta, cel mai probabil, cu dificultati in a atrage chiriasi si vor resimti presiune asupra nivelului chiriilor.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont