“In T4 2017 vom diversifica instrumentele de finantare lansand un certificat de trezorerie pentru populatie cu diverse maturitati si care vor fi complementare celor deja tranzactionate pe bursa. Am preferat aceasta alternativa in locul titlurilor de stat listate pe bursa pentru ca am avut numeroase cereri din partea persoanelor in varsta, a pensionarilor, pentru a avea si ei un instrument financiar emis de stat in care sa isi plaseze economiile”, a declarat Enache Jiru, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice.

Jiru a explicat ca pensionarii interesati de aceste plasamente nu au participat anterior la emisiunea de titluri de stat Fidelis Centenar, din cauza faptului ca trebuiau sa subscrie prin intermediul bancilor sau a caselor de brokeraj si ulterior aveau nevoie de un cont pe bursa pentru a le putea tranzactiona.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont