Cresterea fara precedent a Romaniei in prima jumatate a 2017, de aproximativ 5,7% a PIB, conform datelor INS, a fost alimentata de nivele record ale cererii interne si a somajului foarte mic, arata raportul citat. Acesti factori au creat mediul economic propice pentru atragerea investitorilor institutionali internationali. De asemenea, dublarea salariului minim fata de 2011 si diminuarea taxelor au impulsionat sectorul de retail, fapt care a atras intrarea unor noi jucatori pe piata. Investitorii au vizat sectoarele de retail si industrial, cu tranzactii record intre 40 si 100 de milioane de euro si provin din Africa de Sud, China, Belgia, in timp ce Globalworth, cel mai mare investitor de pe piata romaneasca, isi diversifica portofoliul cu noi proprietati industriale.

Cu toate ca exista interes din partea investitorilor in toate sectoarele mentionate, se remarca in continuare o lipsa a produselor pretabile pentru investitii pe piata spatiilor de birourilor, arata Crosspoint. Cea mai mare tranzactie pe piata de birouri inregistrata in primul trimestru a fost achizitionarea cladirii Polona 68 de catre Smartown Investments intr-o tranzactie in valoare de peste 15 milioane de euro. In al doilea trimestru, ArtGroup Business Center a fost cumparat de grupul maltez Hili Properties intr-o tranzactie de 30 de milioane de euro.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont