Contract de consultanta de 1.8 mil. euro, in cazul Postei Romane

Firma care va oferi consultanta pentru restructurarea Companiei Posta Romana, in scopul privatizarii, este Roland Berger Strategy Consultants GmbH, a decis Guvernul, care a mandat Ministerul Comunicatiilor sa semneze contractul de consultanta in valoare de 1,8 milioane de euro.

Potrivit comunicatului remis de Executiv, consultantul a fost selectat avand in vedere raportul calitate-cost, precum si reputatia internationala in domeniul restructurarii serviciilor postale.

Restructurarea Companiei Nationale Posta Romana are in vedere reorganizarea institutionala, financiara, tehnologica, precum si modernizarea infrastructurii companiei, iar procesul de restructurare va permite totodata si pregatirea companiei in vederea privatizarii, informeaza NewsIn. Activitatea de consultanta si servicii financiare a firmei Berger Strategy Consultants GmbH se va desfasura pe parcursul a 18 luni.

Printre obiectivele ce trebuie atinse de consultant se numara alinierea reglementarilor din domeniul postal la directivele si practicile din tarile membre ale Uniunii Europene, analizarea si prezentarea posibilelor solutii si mecanisme de restructurare a Companiei si elaborarea strategiei de restructurare in vederea privatizarii. Consultantul va pregati strategia de restructurare a Companiei si, ulterior, va acorda asistenta Ministerului Comunicatiilor si conducerii Companiei "Posta Romana" pentru punerea in practica a strategiei.

Contractul mai prevede ca suma maxima a despagubirilor la care poate fi obligata una dintre parti fata de cealalta, indiferent de natura prejudiciului, obiectul raspunderii sau motiv, nu va depasi, cumulat, suma de 1,8 milioane euro, respectiv valoarea contractului. Cu toate acestea, raspunderea nu va fi limitata la aceasta suma in cazul in care una dintre parti dovedeste rea-credinta, comite prin reprezentantii sai infractiuni in mod deliberat sau da dovada de neglijenta grava in exercitarea atributiilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri