Citeste si

La jumatatea acestei luni, grecii de la Eurobank au anuntat ca negociaza o potentiala vanzare a Bancpost, ERB Retail Services IFN si a ERB Leasing IFN, detaliile urmand sa fie facute publice in octombrie.

“Preluarea Bancpost ar fi aproape sigur un eveniment pozitiv pentru Banca Transilvania si pentru actiunile acesteia. Totusi, nu se va mai repeta situatia de la preluarea Volksbank; aceea a avut loc intr-un context particular pe care probabil nu il vom mai regasi o lunga perioada de timp. Actionarii Volksbank incercau de mai mult timp sa vanda banca, erau sub presiunea timpului, iar Banca Transilvania nu a avut contracandidati reali, asa ca a putut negocia un pret foarte bun. Indiferent de pret insa, ar ramane cateva avantaje evidente. Printre ele, cresterea cotei de piata pana aproape de cea a BCR si inglobarea unei noi pierderi contabile de aproape 100 milioane de euro de la banca greceasca (n.red. pierderile pot fi folosite ca deduceri la plata impozitului pe profit)”, considera reprezentantii departamentului de analiza al casei de brokeraj Prime Transaction.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont