Pietele de actiuni din Europa Centrala si de Est au suferit corectii pe linie in septembrie, in contrast cu bursele din vestul europei si chiar si cu Bursa de la New York, care aproape zilnic a ajuns sa atinga noi maxime.

La Bucuresti, actiunile au scazut in medie cu 2% luna trecuta, evolutii aproape identice fiind inregistrate pe bursele din Praga, Budapesta, Varsovia si Sofia. In schimb, piata germana a urcat cu 6,4%, Bursa din Paris a castigat 4,7%, in vreme ce indicele american S&P 500 a urcat cu aproape 2%.

Aproape singurele actiuni de pe Bursa de Valori Bucuresti care au mers impotriva trendului negativ au fost cele ale societatilor de investitii financiare, indicele acestora, BET-FI, marcand o crestere de 4,6% in septembrie. La polul opus s-au aflat titlurile Electroarges, Compa, si cele ale Bursei de Valori Bucuresti, care luna trecuta a ratat promovarea in categoria pietelor emergente.

Valoarea tranzactiilor pe BVB a urcat puternic, ajungand la o medie de 70,9 mil. lei/zi (15 mil. euro), cifra datorata insa in buna parte faptului ca Fondul Proprietatea a vandut printr-un plasament privat actiuni Petrom in valoare de 400 mil. lei.

La nivelul intregului an 2017, toti indicii BVB au avut cresteri de peste 11%, in timp ce trei dintre cei opt indici, fara a lua in calcul indicele ROTX, au crescut fiecare cu peste 20%.

Citeste si:
Regina Maria lansează pachete medicale pentru studenți. Ce conțin...
Regina Maria lansează pachete...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri