Presiunile in crestere asupra bugetelor publice de sanatate si pensii publice va determina tot mai mult "statul asistential", prezent in multe tari din Europa, sa se "retraga", pentru a lasa loc unui mix format din asigurari sociale si asigurari private, in care, cele din urma, vor avea o pondere din ce in ce mai ridicata. S-a intamplat in Grecia, dupa criza financiara, iar aceasta tendinta este tot mai prezenta si in Romania, apreciaza Alexander Sarrigeorgiou, CEO Eurolife ERB Insurance Group.

"In general, guvernele nu mai sunt atat de bogate pentru a asigura atat de multe beneficii sociale cetatenilor, iar, ca urmare, rolul complementar al asigurarile private este tot mai vizibil. Gradul de penetrare al asigurarilor, adica raportul dintre produsul intern brut si primele brute subscrise, se situeaza undeva la 1,6%, ceea ce evidenitiaza ca exista suficient potential de crestere pe termen lung", arata Alexander Sarrigeorgiou (foto).

In opinia sa, alaturi de sistemul de pensii administrate privat care functioneaza de zece ani in Romania, un alt aspect pozitiv este dat si de obligativitatea asigurarii locuintei impotriva dezastrelor naturale. "Acesta reprezinta un exemplu care stimuleaza oamenii sa se gandeasca la asigurari si sa cunoasca beneficiile acestora", a spus seful Eurolife ERB Insurance Group.

El arata, de asemenea, ca pentru a accesa potentialul pietei de asigurari din Romania, companiile de profil ar trebui sa se axeze tot mai mult pe activitatea de creare de valoare pentru consumator. "Nu vreau sa ma refer in special la piata din Romania, dar am observat de-a lungul timpului faptul ca in anumite piete foate competitive politica de tarife este frecvent una gresita, chiar si pentru client, care se bucura, totusi, pe moment ca a cumparat ceva ieftin".

"La fel ca in real estate, unde spui: location, locationa, location, in asigurari trebuie sa ai in minte: people, people, people", spune Alexander Sarrigeorgiou. "Vrem sa investim mai mult in Romania. Este o tara cu potential, in conditiile in care ponderea asigurarilor in PIB este la jumatate fata de Grecia", a precizat el.

Rezultatele in primele 6 luni plaseaza Eurolife ERB Asigurari pe locul 3 in top asiguratori de viata din Romania, conform datelor ASF, compania inregistrand prime brute subscrise de 91,1 milioane lei. In prezent, 98% din afacerile Eurolife ERB Asigurari sunt incheiate prin bancassurance, care va contia sa ramana principalul canal de vanzare si in perioada urmatoare, chiar daca se vor diversifica metodele de distributie. CEO-ul Eurolife ERB Asigurari a mai precizat ca grupul este deschis unor noi parteneriate bancassurance, inclusiv cu viitorii actionari ai Bancpost, care este in prezent singurul partener.

Pentru acest an, compania anticipeaza o crestere de 50% a afacerilor si o stagnare a profitabilitatii, dezvoltarea portofoliului de produse si a distributiei, dar si noi investitii. Intrarea recenta in actionariatul Eurolife ERB Insurance Group a grupului canadian Fairfax Financial Holdings aduce si o noua strategie de business bazata pe trecerea dinspre o companie de tip exclusiv bancassurance catre o companie multichannel prin adaugarea de noi canale de distributie, precum brokeri sau vanzari online.

Eurolife ERB si-a inceput activitatea in 2007, fiind specializata pe segmentul de bancassurance. Compania acopera un portofoliu complex de riscuri: asigurari de viata, asigurari de invaliditate, asigurari de somaj, asigurari de imobil, asigurari de accidente, asigurari de raspundere civila, unit-linked. Eurolife ERB Romania include companiile Eurolife ERB Asigurari de Viata si Eurolife Asigurari Generale si este o subsidiara a Eurolife ERB Insurance Group al carei principal actionar este, incepand din 2015, FAIRFAX Financial Holdings.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri