"In general, guvernele nu mai sunt atat de bogate pentru a asigura atat de multe beneficii sociale cetatenilor, iar, ca urmare, rolul complementar al asigurarile private este tot mai vizibil. Gradul de penetrare al asigurarilor, adica raportul dintre produsul intern brut si primele brute subscrise, se situeaza undeva la 1,6%, ceea ce evidenitiaza ca exista suficient potential de crestere pe termen lung", arata Alexander Sarrigeorgiou (foto).

In opinia sa, alaturi de sistemul de pensii administrate privat care functioneaza de zece ani in Romania, un alt aspect pozitiv este dat si de obligativitatea asigurarii locuintei impotriva dezastrelor naturale. "Acesta reprezinta un exemplu care stimuleaza oamenii sa se gandeasca la asigurari si sa cunoasca beneficiile acestora", a spus seful Eurolife ERB Insurance Group.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont