"Exista cateva proiecte rezidentiale up-market in Capitala, dar, in acest moment, am observat ca foarte multi dezvoltatori rezidentiali se concentreaza exclusiv pe segmentul middle market de clienti, cu proiecte la periferia orasului. Nu mai vedem astfel de proiecte in Bucuresti, din prisma eficientizarii costurilor de constructie, pentru ca majoritatea clientilor este interesata de apartamente care se incadreaza in programul Prima Casa sau, cel mult, de apartamente care se incadreaza la TVA de 5%, adica pana intr-o suta de mii de euro", a spus Iulian Calin (foto), pentru wall-street.ro.

De asemenea, subliniaza seful Alpha Real Estate Service, "piata rezidentiala post-criza a aratat ca blocurile de locuinte cu peste zece etaje vor fi din ce in ce mai rare, din cauza investitiei importante de capital necesare si a costurilor mari de constructie in lipsa finantarii bancare - atat pentru structura de rezistenta, cat si pentru numarul mare de locuri de parcare subterane".

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont