Interesul populatiei pentru investitii in piata imobiliara este in crestere, iar pentru dezvoltatori este o adevarata provocare crearea de noi oportunitati intr-o piata care are nevoie de produse imobiliare de calitate si cu risc scazut. Aproximativ 20% dintre cumparatorii nostri sunt investitori, in timp ce yield-urile la care se pot astepta sunt intre 6% si 8% pe an la valoarea de cost a achizitiei, spune Beatrice Dumitrascu, sales manager in cadrul One United Properties, dezvoltator imobiliar specializat pe proprietati rezidentiale de lux din Capitala.

"Atunci cand spunem «lux», ne referim la zonele rezidentiale consacrate, asa cum sunt Primaverii, Floreasca, Soseaua Nordului si multe altele. Diferentierea intre imobilele in constructie sau cele deja existente se face atribuindu-le distinctia de «premium», ca urmare a calitatii constructiilor. Potentialul investitor trebuie sa decida singur cat de mult i se potriveste un domeniu sau celalalt, respectiv, piata rezidentiala de lux vs piata de capital, de exemplu. Totodata, extrem de important este sa stie cat din timpul sau este sau nu dispus sa ii dedice si daca poate sau nu sa sustina din punct de vedere financiar acel domeniu. Un lucru este cert, atunci cand investesti in imobiliare esti administratorul propriei investitii, pe cand in piata de capital, fraiele nu stau permanent in mainile tale", spune Beatrice Dumitrascu (foto).

Retail jobs

In opinia sa, infrastructura reprezentata de vecinatati, transport in comun si nu in ultimul rand, proximitatea fata de locul de munca, sunt aspecte ce nu trebuie neglijate, ba din contra, reprezinta factori determinanti in alegerea unui spatiu locativ valoros. "Sintagma: «locatie, locatie, locatie» este ca o «mantra» in raport cu investitiile imobiliare si exprima faptul ca pretul unei proprietati este determinat in primul rand de locul in care se afla. Americanii spun: «you can by the right home in the wrong location», arata Beatrice Dumitrascu.

"Sa luam de exemplu modelul nostru de business in care reusim sa tranzactionam apartamentele din stadiul de proiect", adauga managerul One United Properties. "Asta inseamna ca atunci cand apartamentele sunt finalizate, aceastea din urma au o valoare de piata mai mare fata de momentul pre-contractarii, ceea ce atrage dupa sine un yeald mai bun pentru cei ce au avut curajul sa investeasca intr-un proiect viitor".

Citeste si:
Genesis investește 50 de milioane de euro pentru a transforma Novo...
Genesis investește 50 de...

One United Properties a strans 10 MIL. euro pentru investitii in apartamente

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties si-a majorat recent capitalul social cu suma de 10 milioane de euro, proveniti din investitii private si care reprezinta o pondere de 8,13 % din companie. One United Proprties, evaluata la peste 120 milioane euro, conform majorarii de capital, a emis 70.792 de noi actiuni, in valoare de 141,25 euro per actiune.

"Portofoliul One United Properties cuprinde dezvoltari finalizate sau in curs de finalizare precum Madrigalului Residence, One Floreasca Lake, One Herastrau Park si One Charles de Gaulle, totalizand 188 de apartamente. Momentan, in constructie sunt 340 de apartamente si urmeaza sa fie incepute in urmatorii ani alte 484 de unitati locative noi. Atentia companiei este permanent indreptata catre noi oportunitati de investitie imobiliara, iar in viitorul foarte apropiat vom lansa noi proiecte inovatoare", spune Beatrice Dumitrascu.

Citeste si:
Investitorii în imobiliare tot mai atenți la proprietățile din...
Crește interesul pentru...

In ceea ce priveste piata rezidentiala de lux, in opinia sa, cresterile au fost constante de-a lungul anilor, la fel si in ultimele sase luni, mai ales a apartamentelor situate in centrul si nordul Capitalei. Comparativ cu 2016, anul managerul One United Properties constata o crestere masiva a investitiilor.

"Este o certitudine faptul ca se construieste mai mult acum, data fiind cresterea economica ce atrage dupa sine si dorinta tinerilor si nu numai, de a-si imbunatati nevoile locative si de a fi mai aproape de serviciu, parc si unitati de invatamant de renume din Bucuresti. Ori, avand in vedere faptul ca zona de business este concentrata in zona de Nord a Capitalei, tot aici intalnim si cea mai mare cerere de unitati locative noi", conchide Beatrice Dumitrascu.

Sursa foto: Google Plus

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri