Pretul de import al gazelor ar putea scadea sub 300 dolari, in 2007

Pretul gazelor din import ar putea scadea sub trei sute de dolari pe mia de metri cubi, in 2007, ca efect al trendului descrescator al pretului petrolului pe piete externe, a declarat joi directorul general adjunct al Directiei Comercializare din Distrigaz Sud, Marc Hirt.

"Putem face doar previziuni tinand cont de faptul ca scaderea pretului barilului de petrol se va oglindi si in scaderea preturilor la gazele naturale. Astfel, cred ca vom avea un pret de import al gazelor de sub trei sute de dolari pe mia de metri cubi", a declarat Marc Hirt, potrivit NewsIn.

Potrivit acestuia, Distrigaz Sud care are un contract de import cu compania WIEE pana in 2012, va plati pentru importul de gaze naturale un pret care se inscrie in preturile medii din Europa. Hirt nu a precizat care este acest pret, invocand clauze confidentiale. Romania consuma anual aproximativ 18 miliarde de metri cubi de gaze naturale, din care peste 40% reprezinta importuri. Compania ruseasca Gazprom este principalul furnizor de gaze de import, prin intermediari agreati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
ANRE: Pretul gazelor pentru clientii casnici va creste cu 5,8%
Setari Cookie-uri