Bayer, companie inovatoare de talie mondiala cu o prezenta pe piata din Romania de peste 85 de ani, investeste in fiecare an in jur de un miliard de euro pentru a dezvolta domeniul agriculturii. Pascal Cassecuelle, care a preluat conducerea Bayer Romania, Bulgaria si Republica Moldova incepand cu luna august a acestui an, a relatat pentru wall-street.ro care sunt principalele obiective ale companiei si care sunt provocarile cu care se confrunta in sistemul de sanatate din Romania.

Compania Bayer este prezenta pe piata din Romania cu diviziile Pharmaceuticals, care se concentreaza asupra medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala, Consumer Health, ce ofera un portofoliu de produse OTC si Crop Science, cea mai mare divizie a companiei, care dezvolta produse pentru domeniul agricol.

“Divizia Crop Science se focuseaza sa ajute fermierii sa se dezvolte mai mult, furnizandu-le produse pentru ingrijirea plantelor si seminte, dar si cu sfaturi in alegerea tehnologiilor potrivite pentru cultura lor. Fermierii au un un job complex si trebuie sa fie actualizati cu toata tehnologia noua”, a spus Pascal Cassecuelle.

Divizia Pharmaceuticals acopera ariile oncologiei, hematologiei si oftalmologiei si cuprinde, totodata, unitatea comerciala a radiologiei, care comercializeaza echipament imagistic de diagnosticare cu substanta de contrast. Cele mai vandute produse din aceasta divizie sunt cele din ariile terapeutice de cardiologie si oncologie.

Toate produsele Bayer aprobate in Uniunea Europeana sunt prezente pe piata din Romania, iar pe partea de OTC-uri sunt cateva produse indisponibile pentru ca nu a fost o cerere de piata pentru acestea.

Pentru Divizia Pharmaceuticals compania investeste 17% din veniturile globale in fiecare an in activitati de cercetare si dezvoltare. Totodata, un miliard de euro este investit anual pentru a dezvolta activitatile Diviziei Crop Science.

Recent, compania Bayer a anuntat ca este interesata de preluarea producatorului american de transgenice Monsanto cu 66 miliarde dolari si spera ca va inchide tranzactia mai devreme de inceputul anului 2018, dupa obtinerea tuturor avizelor favorabile din partea autoritatilor de reglementare.

Provocarile cu care se confrunta Bayer in Romania

“Prioritatile noastre sunt produsele inovative si accesul la medicamente de ultima generatie, dar politica de preturi din sistemul de sanatate din Romania trebuie luata in considerare daca intr-adevar se vrea un acces mai mare la medicamente inovative. Totodata, cred ca Romania este o putere agricola in Europa, fiind si a sasea cea mai mare tara agricola. Una dintre provocarile noastre este sa fim in stare sa aducem tehnologia necesara fermierilor, pentru ca exista un potential mare aici si sa ii ajutam sa obtina mai multe produse alimentare intr-un mod sustenabil. In fiecare an planeta pierde 12 milioane de hectare de teren agricol o cifra similara cu suprafata agricola totala a Romaniei, iar acest lucru ar trebui sa ne ingrijoreze”, a explicat Pascal Cassecuelle.

Operatiunile locale ale grupului de tari au inregistrat o cifra de afaceri de peste 230 de milioane de euro, dintre care 54% prin divizia Crop science, 34% prin divizia Pharmaceuticals si 13% datorita activitatii diviziei Consumer Health. Grupul de tari are peste 300 de angajati din trei state: Romania, Bulgaria si Republica Moldova, cu sedii centrale la Bucuresti si Sofia.

In anul fiscal 2016, Grupul avea aproximativ 115.200 de angajati si a inregistrat vanzari de 46,8 miliarde euro. Cheltuielile cu capitalul s-au ridicat la 2,6 miliarde euro, iar cele cu proiectele de cercetare si dezvoltare (R&D) la 4,7 miliarde euro. Aceste cifre nu vizeaza operatiunile din domeniul polimerilor de tehnologie, care a fost cotata la bursa drept companie independenta sub numele de Covestro, pe 6 octombrie 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri