Cristian Preotu, proprietarul Le Bistrot Francais, estimeaza o crestere a 30% a clientilor straini si a notei de plata, pana la 160 euro, dupa ce restaurantul sau a intrat in organizatia exclusivista Relais et Chateaux.

Localizat intr-o cladire construita in secolul al XIX-lea, fosta resedinta a arhitectului francez Albert Galleron, Le Bistrot Francais, restaurant evaluat la 150.000 euro, este prima proprietate din Romania acceptata in grupul Relais&Chateaux, din care fac parte hoteluri si restaurante exclusiviste. Procesul de analiza a restaurantului a durat cateva luni pana la intrarea in organizatie.

Intrarea in Relais&Chateaux este o recunoastere a calitatii si a spiritului restaurantului Le Bistrot Francais, menita sa ne deschida calea spre o clientela extrem de exigenta si sa puna Romania pe harta acestor consumatori de experiente rafinate. E o evolutie ce ne va aduce beneficii atat noua, ca brand, cat si Romaniei, care poate inregistra o crestere a turismului premium. In ceea ce priveste cifrele, in urmatoarele 6 luni, preconizam o crestere de 30% a oaspetilor straini si o crestere a notei de plata medii cu 30% pe acest segment, de la 120 euro la 150-160 euro.

- Cristian Preotu, proprietarul Le Bistrot Francais -

Prin intrarea in Relais & Chateaux, angajatii Le Bistrot Francais vor participa la sesiuni de formare profesionala in strainatate, sustinute de chefi si somelieri bine cotati, si vor lucra si in restaurante cu stele Michelin.

Le Bistrot Francais face parte din grupul de firme Le Manoir, din care fac parte trei magazine Comtesse du Barry, ciocolateria Cluziel si doua wine baruri. Grupul a inregistrat o cifra de afaceri de 5 milioane euro din gustul romanilor pentru produse de lux.

"E mai profitabil segmentul mediu (versus high), cu siguranta. Cine lucreaza pe mediu castiga mai multi bani decat noi. Pe mine nu ma intereseaza sa fiu un retailer care sa vanda pe 50 de milioane de euro in 700 de puncte. Ma intereseaza sa cunosc clientii, sa cunosc producatorii. Si viata de zi cu zi este importanta. Face profit si bineinteles ca e important, dar pentru mine este important si modul in care il facem", spune Cristian Preotu.

Dintre business-urile pe care le administreaza in prezent, magazinele Comtesse du Barry - care vand branzeturi, foie gras, caviar, vinuri frantuzesti - reprezinta cea mai mare parte din cifra de afaceri, 2,3 milioane euro in 2016.

Dincolo de potentialul din Romania, care desi este in crestere este limitat, Preotu vrea sa depaseasca granitele la propriu si sa deschida un magazin Comtesse du Barry in Viena, dupa ce in urma cu doi ani a intrat pe piata din Belgrad. "Ne uitam sa deschidem la Viena. Nu neaparat anul acesta. Este un proiect la care lucram de un an.Sunt tari in care nu exista, sunt alte tari mai surprinzatoare ca Romania in care exista 4 magazine: in Anglia nu exista, care este o superpiata", conchide proprietarul Le Manoir.

Sursa foto: Semen Kuzmin/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri