Ministerul Finantelor va crea un 'bufferfond' pentru sprijinirea autoritatilor locale

Ministerul Finantelor va crea un fond, denumit generic \"bufferfond\", pentru asigurarea cofinantarii proiectelor autoritatilor locale din fonduri structurale, a declarat directorul autoritatii de management pentru cadrul de sprijin comunitar, din cadrul MFP, Razvan Cotovelea.

"Prin crearea acestui bufferfond vor fi sprijinite toate autoritatile locale, care vor derula proiecte prin fonduri structurale, pentru a nu ajunge in situatia de blocaj financiar", a declarat Cotovelea, citat de NewsIn. De asemenea, acest fond este destinat acelor comunitati care, din cauza unei dezvoltari insuficiente, nu vor fi capabile sa atraga fonduri de pe piata de capital. "Acele orase, municipii care, din motive de subdezvoltare nu vor reusi sa atraga bani de pe piata de capital sau sa emita obligatiuni asa incat sa fie pe profit, vor primi mult mai multi bani pentru proiectele europene", a explicat Cotovelea.

Acesta a motivat crearea fondului prin necesitatea eliminarii discrepantelor care exista, la ora actuala, intre diferite comunitati din Romania. "in acest fel, vom ameliora discrepantele dintre diferitele regiuni, in caz contrar existand sanse foarte mari ca ele sa fie accentuate", a adaugat reprezentantul ministerial.

Potrivit directorului autoritatii de management, proiectul se afla, in prezent, pe agenda ministrului Vladescu, cu statut prioritar, urmand ca prezentarea acestuia sa fie facuta saptamana viitoare. "Ministrul Vladescu se afla, deocamdata, in faza de discutiiu cu ministrii implicati in autoritatea de management. Saptamana viitoare, probabil, proiectul va fi prezentat, dupa care urmeaza mediatizarea lui la nivelul autoritatilor locale", a explicat Razvan Cotovelea.

Acesta a mentionat ca modelul fondului a fost adoptat de la celelalte state europene, unde exista astfel de mecanisme de finantare, adaptate specificitatii nevoilor respectivelor tari."Bufferfond" este un termen adoptat doar pentru moment, urmand ca, in viitorul foarte apropiat, sa se faca adaptarea lui la terminologia limbii romane.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Studiu: 1.500 și 2.000 de lei, bugetul pentru renovarea unei încăperi
Setari Cookie-uri