Cartile funciare din sase judete vor fi arhivate intr-o baza de date digitala, iar pentru intravilanele oraselor Ploiesti, Targoviste, Constanta, Brasov si Bucuresti vor fi realizate ortofotoplanuri, potrivit Planului de realizare a cadastrului general pentru anul 2007, aprobat miercuri de Guvern.

Planul prevede transformarea cartilor funciare pe hartie intr-o baza de date digitala, in judetele Brasov, Buzau, Constanta, Dambovita, Dolj si Prahova, informeaza NewsIn. Alte obiective pentru anul 2007 sunt introducerea cadastrului general in 20 de localitati din patru judete, respectiv Prahova, Dambovita, Constanta si Brasov si realizarea de ortofotoplanuri la scara 1:1000 pentru intravilanele oraselor Ploiesti, Targoviste, Constanta, Brasov si la scara 1:1500 pentru Bucuresti si zonele limitrofe.

Finantarea Planului de realizare a cadastrului general se face de la bugetul de stat, fondurile fiind prevazute in bugetul Ministerului Administratiei si Internelor si virate in contul Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, cu aceasta destinatie.

Introducerea cadastrului general la nivelul intregii tari va avea ca efecte reducerea valorii taxelor platite de populatie pentru inregistrarea proprietatilor imobiliare si reducerea numarului de litigii. Usurarea accesului cetateanului la sistemul de inregistrare a proprietatii prin introducerea cadastrului general are ca principal efect cresterea numarului de proprietati tranzactionate, fapt care va duce implicit la dezvoltarea pietei terenurilor.

Totodata, prin acest sistem, pot fi evaluate mai riguros proprietatile imobiliare in scopul stabilirii unor valori corecte de impozitare a imobilelor. La nivel national, in arhivele oficiilor de cadastru si publicitate imobiliara exista aproximativ 11 milioane de carti funciare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri