[Infografic] Bursa bifeaza a patra luna consecutiva de scaderi

Seria negativa a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a continuat in noiembrie, pentru a patra luna consecutiva, insa de data aceasta ritmul scaderilor a fost unul foarte redus. Scaderile de luna trecuta au fost insa in ton cu evolutia pietelor din regiune, care in buna parte au avut evolutii chiar mai slabe decat BVB.

BET, principalul indice al Bursei de la Bucuresti, a avut o scadere modesta, de 0,6% in noiembrie, continuand astfel trendul negativ inceput in august, adica in momentul in care au aparut primele declaratii ale oficialilor din Guvern cu privire la noul sistem de taxe si viitorul fondurilor de pensii private.

“Desi sentimentul negativ pe piata romaneasca este unul pregnant, cred ca putem afirma ca traversam o normala corectie a unei perioade de crestere. O corectie declansata de ‘bajbaiala’ guvernamentala din ultimele luni care a blocat orice sansa de a previziona evolutia pe termen scurt a economiei romanesti. Sigur, daca ‘bajbaiala’ se transforma intr-un mod de guvernare corectia se poate transforma intr-un adevarat trend de scadere”, mentioneaza Alin Brendea, director general adjunct al casei de brokeraj Prime Transaction.

Pe plan extern, toate pietele straine au scazut, cea mai mare corectie fiind notata in dreptul indicelui polonez WIG 20 (-4,6%). De cealalta parte, in SUA, Bursa de la New York a castigat inca 2,8% luna trecuta, marcand astfel noi recorduri istorice si totodata amplificand vocile care se tem de o prabusire a pietei americane in 2018, dupa aproape 9 ani consecutivi de piata “bull”.

Citeste si:
REPORTAJ de pandemie în Muzeul Satului. De la 900.000, la 100.000...
REPORTAJ de pandemie în...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »



Setari Cookie-uri