Seria negativa a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a continuat in noiembrie, pentru a patra luna consecutiva, insa de data aceasta ritmul scaderilor a fost unul foarte redus. Scaderile de luna trecuta au fost insa in ton cu evolutia pietelor din regiune, care in buna parte au avut evolutii chiar mai slabe decat BVB.

BET, principalul indice al Bursei de la Bucuresti, a avut o scadere modesta, de 0,6% in noiembrie, continuand astfel trendul negativ inceput in august, adica in momentul in care au aparut primele declaratii ale oficialilor din Guvern cu privire la noul sistem de taxe si viitorul fondurilor de pensii private.

“Desi sentimentul negativ pe piata romaneasca este unul pregnant, cred ca putem afirma ca traversam o normala corectie a unei perioade de crestere. O corectie declansata de ‘bajbaiala’ guvernamentala din ultimele luni care a blocat orice sansa de a previziona evolutia pe termen scurt a economiei romanesti. Sigur, daca ‘bajbaiala’ se transforma intr-un mod de guvernare corectia se poate transforma intr-un adevarat trend de scadere”, mentioneaza Alin Brendea, director general adjunct al casei de brokeraj Prime Transaction.

Pe plan extern, toate pietele straine au scazut, cea mai mare corectie fiind notata in dreptul indicelui polonez WIG 20 (-4,6%). De cealalta parte, in SUA, Bursa de la New York a castigat inca 2,8% luna trecuta, marcand astfel noi recorduri istorice si totodata amplificand vocile care se tem de o prabusire a pietei americane in 2018, dupa aproape 9 ani consecutivi de piata “bull”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri