Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost singura piata de capital din regiune care a scazut in ultima luna a anului 2017, insa primele doua saptamani din acest an au inceput in forta, indicele extins BET-XT inregistrand deja un plus de 5,3%.

Bursa din Varsovia a fost si in decembrie performera regiunii, cu un plus de 2,2% pe indicele WIG 20, confirmand astfel anul excelent si reusind sa inchida pe primul loc la nivelul intregului continent european.

De cealalta parte, BVB a mai pierdut 0,5% in decembrie, cresterea la nivelul intregului an reducandu-se la 9,4% (indicele BET).

Cele patru listari de companii si cele noua emisiuni de obligatiuni corporative raman insa elementele pozitive ale anului 2017 pentru Bursa de Valori Bucuresti.

DIGI Communications a dat startul listarilor, odata cu vanzarea unui pachet de 25,6% din actiuni in valoare de 944 milioane de lei (207 milioane euro), ceea ce a reprezentat cea mai mare oferta publica initiala realizata de o companie privata pe Bursa de Valori Bucuresti. IPO-urile au continuat si alte companii au ales sa devina publice: AAGES (a vandut 15% din actiuni pentru 5,5 mil. lei sau 1,2 mil. euro), Transilvania Broker de Asigurare (25% din actiuni pentru 9 mil. lei sau 2 mil. euro), si Sphera Franchise Group (25% din actiuni pentru 285 mil. lei sau 62 mil. euro).

Pe segmentul de obligatiuni corporative, au avut loc noua listari in 2017: Globalworth (550 mil. euro), NE Property Cooperatief (500 mil. euro), UniCredit Bank (610 mil. lei), International Investment Bank (300 mil. lei si 60 mil. euro), Impact Developer & Contractor (12,52 mil. euro), Vrancart (38,25 mil. lei), Superbet Betting & Gaming (9,7 mil. lei), Bittnet Systems (4,5 mil. lei) si Investia Finance (1 mil. lei).

Ca urmare a noilor listari pe bursa, valoarea totala a tranzactiilor realizate in 2017 la BVB a depasit 3 miliarde de euro, cu 24% peste nivelul din 2016 sau cu 28% peste media ultimilor 10 ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri