Evolutia vine in contextul in care Bursa de la Bucuresti a ramas datoare fata de investitori in cea de-a doua jumatate a anului trecut, cand pietele internationale au inregistrat cresteri semnificative, in vreme BVB a stagnat sau chiar a scazut din cauza turbulentelor politice si speculatiilor cu privire la viitorul Pilonului II de pensii private obligatorii. Asteptarile privind divivdendele care vor fi anuntate de companii in primavara, dar si o rata a inflatie in crestere sunt alti factori care au contribuit la evolutia pozitiva a pietei.

Dintre companiile lichide de pe BVB, compania de foraj Dafora se afla pe primul loc la cresteri in ianuarie, cu un avans spectaculos de 47% venit si pe fondul reconfirmarii planului de reorganizare al companiei. Cresterea i-a determinat pe fratii Cristescu, actionari ai companiei, sa vanda (prin intermediul Foraj Sonde Craiova) o parte din actiunile Dafora detinute.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont