Rectificarea bugetara urmeaza sa fie finalizata pana la sfarsitul lui aprilie, dupa discutiile pe care Ionut Popescu, ministrul Finantelor Publice, le poarta la Washington cu reprezentantii Fondului Monetar International,
a declarat, ieri, presedintele interimar al PD Emil Boc.
Conform lui Boc, in cadrul procesului de rectificare bugetara urmeaza sa fie stabilite cateva prioritati, printre care infrastructura, administratia publica si agricultura.

In ceea ce priveste infrastructura, Emil Boc a precizat ca sunt necesare investitii majore.
Referitor la al doilea domeniu, administratia publica, Boc a precizat ca, in cadrul coalitiei guvernamentale, s-a convenit sa se propuna ministerelor de resort ridicarea plafonului de indatorare a administratiilor locale.

Boc a precizat ca autoritatile locale nu pot contracta credite care sa depaseasca 20% din bugetul alocat.
In opinia presedintelui interimar al PD, acest plafon este restrictiv si blocheaza eforturile administratiilor locale de a se moderniza. El a adaugat ca exista peste patru miliarde de euro in bancile romanesti si a apreciat ca acesti bani asteapta sa fie absorbiti pe piata romaneasca in infrastructura.
In ceea ce priveste agricultura, Boc a aratat ca s-a convenit ca in cazul terenurilor din intravilan, taxa pentru scoaterea acestor terenuri din circuitul agricol sa fie foarte redusa sau chiar zero.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Nicusor Dan: Absurd ca PMB sa intre in faliment