Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) va schimba date si informatii cu Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) si cu Camera Auditorilor Financiari din Romania (CAFR), a anuntat un comunicat al CSSPP.
CSSPP a incheiat un protocol de colaborare cu IGPR si CAFR, care vizeaza colaborarea in domeniul legislativ si schimbul de date si de informatii intre institutii. "Cooperarea intre institutii vizeaza si colaborarea in procesul de elaborare a initiativelor legislative, pentru a preveni eventuale conflicte de interese in domeniul legislativ si posibilitatea de interpretare eronata sau diferita a cadrului legal", precizeaza comunicatul CSSPP, dupa cum informeaza NewsIn.

Potrivit comunicatului, Comisia are in vedere incheierea unor protocoale de colaborare si cu alte institutii, autoritati si organisme de supraveghere cu atributii in domeniul pensiilor private si a sistemului financiar, atat din tara, cat si din strainatate, in special din Uniunea Europeana.

CSSPP va interzice fondurilor de pensii facultative sa foloseasca sintagme de genul "rezultat garantat", "castig garantat" sau a oricaror alte formulari care pot crea aparenta de garantare a unui castig, se arata intr-o norma a comisiei.

Vor fi interzise de asemenea, comparatiile cu alte fonduri de pensii sau cu alti administratori, dar si formulari de genul cea mai mare societate de administrare a fondurilor de pensii", "cea mai buna schema facultativa de pensii" sau "cel mai performant fond", arata norma comisiei. Nu vor putea fi utilizate in materialele publicitare nici declaratii ale fostilor sau actualilor participanti.

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private va sanctiona prin retragerea autorizatiei administratorului orice activitate a acestuia care incalca o norma a comisiei sau care a fost realizata fara acordul in prealabil al comisiei, se arata intr-o norma CSSPP. Autorizatia administratorului va fi retrasa si in cazul in care aceasta a fost obtinuta pe baza unor declaratii sau informatii false la momentul eliberarii autorizatiei sau daca acesta nu respecta normele comisie privind instrumentele in care se poate investi. De asemenea, intarzierea platii contributiilor la fondul de garantare pe o perioada mai mare de 3 luni va duce la retragerea autorizatiei administratorului.

Numarul romanilor care vor contribui la fonduri de pensii private ar putea ajunge la 250.000 in anul 2007, iar valoarea totala a pietei fondurilor de pensii facultative private (pilonul III), ar putea atinge 40 milioane euro, potrivit unui studiu realizat de Certinvest.

Numarul participantilor la fonduri de pensii facultative private ar putea creste la 600.000 in 2008, la 900.000 in 2009 si la 1,25 milioane in 2011. De asemenea, valoarea totala a pietei pensiilor private facultative ar putea creste la 190 milioane euro, in 2008, pana la 1,25 miliarde euro, in 2011, in conditiile in care contributia medie a participantilor la fonduri de pensii private facultative va creste, la randul ei, de la 200 de euro, in 2007, la 400 de euro, in 2011, potrivit studiului elaborat de Certinvest.

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, autoritate administrativa autonoma, cu personalitate juridica, aflata sub controlul Parlamentului Romaniei, reglementeaza, coordoneaza, supravegheaza si controleaza activitatea sistemului de pensii private in scopul protejarii intereselor viitorilor participanti si beneficiari, prin asigurarea unei functionari eficiente a sistemului de pensii private pe intreg teritoriul tarii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri