Vladescu a acceptat majorarea cu 20 de milioane lei a sumelor alocate IMM-urilor

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a acceptat ieri la dezbaterile pe bugetul pe 2007, majorarea cu 20 de milioane a fondurilor alocate Agentiei pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, informeaza NewsIn. Plenul Parlamentului a votat in unanimitate amendamentul referitor la suplimentarea fondurilor alocate Agentiei pentru IMM-uri, insa cu diminuarea sumei supliemntare de la 35 de milioane la 20 de milioane de lei.

Reprezentantul Finantelor a acceptat alocarea de la Fondul de rezerva a sumelor necesare salarizarii suplimentarii cu zece posturi a organigramei Avocatului Poporului. in prima parte a dezbaterilor la bugetul pe 2007 de marti din Plenul Parlamentului au fost votate 13 articole in aproape trei ore, dupa ce timp de o saptamana parlamentarii au votat in medie cate doua articole pe zi.

Proiectul legii bugetului de stat pentru 2007 cuprinde 27 de articole, 26 dintre acestea fiind votate in forma propusa de Guvernul si un singur amendament - acceptat.

Singurul articol votat luni, dupa trei ore de dezbateri, a fost validat in forma admisa de comisiile de specialitate din Camera Deputatilor si Senat. Astfel, sumele destinate finantarii cheltuielilor drumurilor judetene si comuncale vor fi repartizate prin hotarari ale Consiliilor Judetene, in functie de lungimea drumurilor, dupa consultarea cu primarii. in cazul in care in termen de 30 de zile sumele nu sunt repartizate,banii vor fi impartiti de catre directorii directiilor generale ale finantelor publice judetene.

Modificarile aduse articolului 13 din proiectul legii bugetului de stat, sustinute de catre un grup de deputati de la PNL-PRM-PSD, au fost justificate de necesitatea descentralizarii fondurilor alocate administratiei locale.

In forma initiala, propusa de Guvern, alocarea fondurilor se facea prin intermediul directiilor finantelor publice judetene. Justificarea Guvernului in prezentarea acestei metode a fost aparitia de blocaje la nivel local in procesul de alocare a banilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Comisia Europeană aşteaptă un declin al economiei României de 6% în 2020
Setari Cookie-uri