Firmele din Bucuresti ar putea depune declaratiile la Fisc in format electronic

Companiile ar putea depune, de la 1 ianuarie 2007, declaratiile pentru administratiile financiare in forma electronica, a anuntat directorul din cadrul Agnetiei Nationale de Administrare Fiscala, Robert Hofnar.

Fiscul intentioneaza sa aplice un program electronic pentru depunerea declaratiilor de catre contribuabilii persoane juridice, in prima faza fiind vizati cei din Bucuresti si Ilfov.

"Fiecare agent economic trebuie sa obtina un certificat digital de inregistrare pentru a accesa sistemul electronic. Certificatul va fi dat gratuit si nu va putea fi folosit decat pentru depunerea declaratiilor, iar reglementarile vor fi similare cu cele din cazul semnaturii electronice", a precizat oficialul din ANAF, citat de NewsIn. Pentru a primi certificatul digital de inregistrare, agentii economici trebuie sa se prezinte la administratiile financiare pentru a face dovada identitatii.

Directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice din Municipiul Bucuresti, Cristian Stoina, a declarat ca exista intentia ca la nivelul Capitalei sa se demareze si un program de eliberare a electronica a certificatelor de atestare fiscala si a cazierelor fiscale. in prezent, marii contribuabili sunt singurele companii care depun declaratii la Fisc in format electronic.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Comisia Europeană aşteaptă un declin al economiei României de 6% în 2020
Setari Cookie-uri