Trei dintre sindicatele miniere din Valea Jiului au infiintat societati comerciale in care au fost investite cotizatiile membrilor de sindicat, potrivit NewsIn. Printre afacerile sindicatelor se numara chiar si un club, dar nu unul oarecare ci putin exclusivist. Astfel ca, ortacilor nu le prea da mana sa-i treaca pragul.

Sindicatele Libere de la minele Livezeni si Petrila impreuna cu Sindicatul Lonea 2004 s-au apucat de deschis cluburi, magazine alimentare si chiar o hala de productie de cuie si plasa de sarma. Astfel Sindicatul din Livezeni are deja deschis un club in centrul Petrosaniului, in care s-a investit la deschidere circa un miliard de lei, dupa cum sustin liderii sindicali, convertiti in oameni de afaceri.

Sindicatul Liber al EM Petrila impreuna cu Sindicatul Lonea 2004 s-au indreptat spre o alta afacere: fabrica plasa de sarma pentru activitatile miniere de subteran si cuie, dar mai detine si un chiosc alimentar in incinta EM Lonea. Ioan Temneanu, liderul de la EM Petrila, a declarat ca societatea a fost infiintata pentru s-a luat decizia sa se faca ceva in plus cu banii membrilor de sindicat.

Afacerea sindicatului cu plasa de sarma si cuie a mers, fiind incheiate contracte in diverse colturi ale tarii. Totusi, sindicalistii au o singura suparare: cu CNH nu au reusit sa intre in afaceri. in opinia mea, CNH doreste ca tot ceea ce inseamna productia unor materiale folosite in subteran sa se realizeze in afara Vaii Jiului si, daca e posibil, in afara judetului. Plasa de sarma, cordelina, salopete, bride, prosoape, care se puteau produce in Valea Jiului, sunt cumparate din alta parte, spune Adrian Jurca, unul dintre liderii sindicali implicati in afaceri.

Liderii sindicali sustin ca banii minerilor nu trebuie cheltuiti pe delegatii, ci investiti in afaceri care sa le ofere alternative celor care nu-si mai gasesc locul in minerit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri