Viitorul ministru al economiei, Mircea Toader, secretar de stat pentru comunitatile locale in MAI, este de profesie sef mecanic maritim, fiind absolvent al Institutului de marina, meseria aducandu-l in vizorul Securitatii, care l-a urmarit cu ajutorul a doi colegi comandanti de nava.

Cit a fost deputat, dar si in ultima perioada, Mircea Toader a denuntat contractul de privatizare al Sidex si a cerut, ultima data sambata, publicarea acestuia, invocand calitatea de cetatean interesat de soarta combinatului, informeaza NewsIn.Ca simplu cetatean, ma intereseaza ce se va intampla cu combinatul dupa expirarea celor cinci ani de la momentul privatizarii, daca Mittal va asigura continuitatea activitatii si va respecta clauzele referitoare la protectia mediului si clauzele sociale sau il va inchide, a afirmat Toader.

La Ministerul Administratiei si Internelor, s-a remarcat in domeniul energiei termice pentru populatie, fiind adeptul privatizarii Termoelectrica si al mentinerii sistemului centralizat de incalzire.

in octombrie anul acesta si-a vazut dosarul de la CNSAS si a descoperit ca a fost turnat la Securitate de doi comandanti de nava, doi colegi carora le facea confesiuni. "Unul dintre ei era capitanul Gaina, care a murit, iar cel de-al doilea este comandant de cursa lunga", declara el ziaristilor.

Intre 1981 si 1987, el a fost directorul Centrului de Perfectionare a Personalului Navigant Galati, ce se ocupa cu instruirea personalului navigant de pe Dunare.

Candidatul PD la disputatul post de la MEC s-a nascut la 23 ianuarie 1948, este casatorit si are doi copii. inainte de a fi ales deputat, in 2000, a fost director general la grupul de firme Transeuropa din Galati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ce spune Isărescu despre efectele pachetului UE de redresare din criza COVID-19
Setari Cookie-uri