Ministerului Sanatatii va plati, in cel mult doua saptamani, datoriile acumulate de catre Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Valcea in anul 2005. Anul trecut, SJU Valcea a acumulat datorii ce au insumat 33 de miliarde de lei vechi. Ministerul Sanatatii va plati aceasta suma prin Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Valcea in cel mult doua saptamani. Cat despre datoriile acumulate anul acesta, urmeaza ca la inceputul anului viitor sa intocmim un bilant si abia atunci se va stabili cum vor fi platite, a declarat Georgeta Saliste, managerul Spitalului Judetean de Urgente Valcea.

Purtatorul de cuvant al Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Valcea, Dorel Constantinescu, este optimist in ceea ce priveste achitarea datoriilor pentru ca, spune el, in urma cu cativa ani spitalul s-a confruntat cu datorii de peste 120 de miliarde lei vechi si totusi, in cele din urma, acestea au fost achitate, informeaza NewsIn.

In prezent, Spitalul Judetean de Urgenta Valcea are datorii neachitate de doi ani, insumand 60 de miliarde lei vechi. Cele mai mari restante sunt la utilitati, serviciile realizate in plus si restantelor catre furnizorii de medicamente. Pentru a acoperi o parte din datoriile SJU Valcea se vor lua banii spitalelor mici pentru serviciile contractate, dar neefectuate, iar diferenta se va achita cu o suplimentare de bugetul CNAS a mai spus Constantinescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ce spune Isărescu despre efectele pachetului UE de redresare din criza COVID-19
Setari Cookie-uri