Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a transmis actionarului majoritar al combinatului Mechel din Targoviste decizia de renuntare la monitorizarea post privatizare, a anuntat compania intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

La inceputul lunii decembrie AVAS a confirmat faptul ca Mechel International Holding si-a indeplinit obligatiile prevazute in contractul de privatizare si a dispus eliberarea de sub gaj a actiunilor gajate in favoarea AVAS pentru garantarea investitiilor in al patrulea si al cincilea an post privatizare a anuntat compania.

Compania Mechel din Targoviste si-a majorat, in luna septembrie capitalul social cu 31,04 milioane lei (10,6 milioane dolari) de la 141,08 milioane lei pana la 172,12 milioane lei.

Majorarea de capital a fost efectuata prin aportul in numerar al companiei Mechel International Holdings AG si reprezinta valorile inscrise in angajamentul investitional semnat in momentul privatizarii combinatului din Targoviste.

Din aceasta suma, 7,3 milioane de dolari reprezinta obligatiile investitionale aferente celui de-al patrulea an de la privatizare, iar 3,3 milioane este valoare investitiilor din al cincilea an. Sapte milioane de euro din acesta suma vor fi folosite pentru modernizarea procesului tehnologic de productie. Restul de 3,6 milioane euro vor fi utilizate pentru investitii de mediu si investitii de modernizare a echipametului.

Producatorul de oteluri din Targoviste a afisat, luni un profit net, in primele noua luni ale anului de 1,43 milioane de lei (408.960 euro), si o cifra afaceri de 479.98 milioane lei.Compania Mechel Targoviste a afisat in primele noua luni ale anului 2005 o pierdere de 32,65 milioane lei.

Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 2,07%, de la 470,2 milioane lei in primele noua luni ale anului 2005, pana la 479,98 milioane lei in aceeasi perioada a anului curent.

In trimestrul al treilea al anului 2005, compania a afisat o pierdere de 12,05 milioane lei, in vreme ce in perioada iulie, august septembrie a anului 2006, producatorul de aluminiu a reusit sa obtina o pierdere de 7,34 milioane lei.

Cifra de afaceri a companiei, a crescut in trimestrul al treilea al anului 2006 cu 18,5%, de la 156,22 milioane lei in 2005, pana la 185,18 milioane lei, in acelasi interval al anului 2006.

Principalii actionari sunt compania Mechel International Holdings AG, care detine 86,6% din capitalul social si SIF 5 Oltenia cu o detinere de 8,92%. Actiunile companiei se tranzactioneaza la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti din data de 30 ianuarie 1988.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri