De la 1 ianuarie, in municipiul Vaslui taxele si impozitelor locale vor fi majorate cu 20 de procente, maximul admis de legile in vigoare. Potrivit primarului municipiului, Victor Cristea, proiectul de hotarare privind majorarea taxelor si impozitelor locale raspunde nevoilor si rezolvarii problemelor oamenilor.

Un principiu dupa care trebuie sa se desfasoare activitatea in urbea noastra este acela al solidaritatii. Prin taxe si impozite trebuie sa rezolvam problemele oamenilor, si ale celor mai instariti, dar si ale celor care abia supravietuiesc, a declarat Victor Cristea, potrivit NewsIn.

Pentru o garsoniera de 28 mp, noile impozite cresc de la 61 RON la 69 RON, in timp ce pentru garsonierele de 40 mp impozitele ajung la 84 RON, fata de 75, anul acesta. La apartamentele cu doua camere, cu o suprafata de 48 mp, impozitul va ajunge de la 91 RON la 102 RON, iar pentru un apartament cu o suprafata de 55 mp noile impozite merg pana la 120 RON. La apartamentele cu trei camere, cu medii de 70 si 76 mp, noile impozite ajung la 155 si 170 RON, in timp ce pentru locuintele cu patru camere se vor plati 260 RON.

Cei care locuiesc la case, in suburbii, vor plati impozite de 40 RON, pentru suprafete de 120 mp, si de 45 RON, pentru suprafete de 150 mp. Proprietarii care detin 1.000 mp intravilan, in zona A, pe care au fost ridicate constructii, vor achita un impozit de 648 RON pe anul 2007, cu peste 50 RON mai mult fata de 2006. La polul opus, pentru cei din zona D, impozitul va ajunge la 151 RON, fata 139 pana acum.

Cele mai mari cresteri se inregistreaza la impozitele pe mijloacele de transport. Un proprietar de masina Ford va plati, din 2007, un impozit de 150 RON, fata de 85, anul acesta. Un posesor de Mercedes va plati un impozit de 468 RON, fata de 85 de RON in prezent. Nici proprietarii de tractoare nu scapa de impozite usturatoare. Daca in 2006, pentru un tractor se platea un impozit de 100 RON, in 2007 suma va fi de patru ori mai mare, ajungand la 432 RON.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri