Plenul Parlamentului a votat in unanimitate amendamentul propus la Comisiile reunite pentru invatamant si acceptat de catre Guvern, prin care salariile din educatie vor creste in 2007 cu 22%, prin transferarea a 420 de milioane lei de la cheltuieli de capital la fondul de salarii.

Amendamentul de transferare a 420 de milioane lei de la cheltuieli de capital la fondul de salarii a fost votat in Comisia de invatamant, insa a fost ulterior respins in comisiile reunite de buget finante cu 18 voturi pentru respingere si 14 impotriva, potrivit NewsIn. Desi initial, la comisia de invatamant ministrul educatiei Mihail Hardau a fost de acord cu acest amendament, ulterior la comisiile de finante Hardau a declarat ca nu este de acord cu aprobarea acestui amendament.

Cu toate acestea, la debutul dezbaterilor bugetului pe 2007 in Plenul Parlamentului, la finele lunii noiembrie, ministrul Finantelor si cel al invatamantului au anuntat ca Guvernul a fost de acord cu amendamentul privind transferarea a 420 de milioane lei de la cheltuieli de capital la fondul de salarii. " Este ultima cedare a Guvernului pe linia politicii salariale", declara la acea vreme ministrul finantelor, Sebastian Vladescu.

Tot luni parlamentarii au votat bugetele Ministerului Agriculturii, al Mediului si cel al Transporturilor in forma propusa de catre Guvern. Dezbaterile se vor relua marti, 12 decembrie, cu discutarea amendamentelor la bugetele Ministerului Sanatatii, Culturii, SRI, Academia Romana.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si