"Liberalizarea contului de capital nu a adus, deocamdata, o volatilitate sporita monedei nationale, ea fiind tranzactionata, in continuare, in intervalul 3,6 - 3,62 in raport cu euro si 2,7700 - 2,8 in raport cu dolarul", observa Radu Luca, economist la Bursa din Sibiu.

Investitorii de la Sibiu mizeaza pe aprecierea leului pana la scadenta iunie, ei tranzactionand permanent raportul leu/euro sub cotatiile din piata valutara.
Saptamana trecuta, pretul futures al monedei unice a scazut de la 3,61 la 3,59 lei, vineri tranzactiile realizandu-se la 3,602 - 3,604 lei.

Preturile futures ale dolarului american au fluctuat intre 2,7875 si 2,7910 lei, la inceputul saptamanii, cu un minim de 2,77 lei, la jumatatea ei, pentru ca vineri sa urce pana la 2,7999 lei.

Paritatea euro/dolar a evoluat, in ultima perioada, in sensul aprecierii monedei americane care pe piata futures de la Sibiu a urcat, pentru scadenta iunie, pana la un maxim de 1,2810 dolari/euro, minimul saptamanii fiind de 1,3011 dolari/euro.

In opinia lui Radu Luca, "dolarul incepe sa se apropie de pragul major suport de 1,2730. In cazul atingerii acestui nivel, paritatea ar putea scadea in

urmatoarele saptamani pana la pragul de 1,2560 dolari, unde va intampina o puternica rezistenta, care ar putea fi urmat de cel de 1,2480 dolari.
In partea superioara se intrevede nivelul de 1,2940 dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri