Ministrul agriculturii, Dan Motreanu, a semnat un proiect de hotarare de guvern potrivit caruia se suplimenteaza cu 10,9 milioane de lei suma alocata producatorilor agricoli de legume si fructe destinate prelucrarii industriale.

Vechea suma de sapte milioane de lei alocata pentru producatorii care livreaza legume si fructe pentru procesare industriala este suplimentata cu 10,9 milioane de lei si reprezinta un sprijin financiar pentru o cantitate de 103.245 tone de fructe si legume destinate procesarii in 2006, se precizeaza intr-un comunicat remis NewsIn de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale ( MAPDR).

Astfel, producatorii agricoli care livreaza fructe proaspete destinate prelucrarii industriale pot beneficia de un sprijin financiar de 120 de lei pentru o tona de mere, 200 de lei pentru o tona de prune, respectiv 300 de lei pentru fiecare tona de piersici sau struguri de masa.

Producatorii agricoli care doresc sa livreze legume pentru procesare industriala pot solicita un sprijin financiar de 250 de lei pentru fiecare tona de mazare boabe, respectiv fasole pastai. Pentru o tona de ardei livrata producatorul poate sa primeasca 300 de lei, iar pentru o tona de tomate, 350 de lei.

Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, beneficiarul trebuie sa depuna o cerere la sucursalele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA) in termen de 30 de zile de la incheierea perioadei de livrare. Daca datele prezentate de solicitant sunt corecte, acesta trebuie sa primeasca banii in termen de 60 de zile.

Acordarea sprijinului financiar se face in ordinea inregistrarii cererilor, pana la epuizarea celor 17,9 milioane de lei alocate de guvern.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri