Constructia unui bazin olimpic sau scolar necesita investitii cuprinse intre 800.000 si patru milioane de euro, la nivel national urmand sa fie realizate 70 de piscine, potrivit ministrului delegat pentru lucrari publice, Laszlo Borbely.

"Peste doua saptamani va fi adoptata o hotarare de guvern pentru constructia a zece bazine olimpice, 20 pentru polo si 40 de piscine scolare. in perioada urmatoare se va finaliza si lista localitatilor care vor beneficia de program", a declarat, citat de NewsIn, ministrul delegat pentru lucrari publice, Laszlo Borbely.

Un bazin olimpic (50x25 m.), care va avea si un bazin mai mic (25x12 m.) si care va fi folosit mai ales pentru competitiile internationale va costa, in medie, patru milioane de euro. Pentru un bazin semiolimpic (33x25 m.) se vor cheltui 2,2 milioane de euro. Bazinul scolar va fi construit fie langa sala de sport, fie separat de aceasta si va costa intre 730.000 si 800.000 de euro.

"In acest an echipele de polo si de inot romanesti au avut rezultate foarte bune. Paradoxul este insa ca suntem fruntasi in ceea ce priveste lipsa bazinelor de inot", a precizat ministrul Borbely. Programul pentru constructia celor 70 de bazine va beneficia de un buget de 116 milioane de euro.