Fitch Ratings a confirmat ratingurile pentru creditele pe termen lung in valuta si moneda locala ale municipiului Oradea la ''BBB minus'', perspectiva asociata fiind stabila, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara, potrivit Agerpres.

De asemenea, agentia a confirmat calificativul pe termen scurt in valuta la ''F3''.

Confirmarea de catre Fitch a ratingurilor pentru creditele pe termen lung in valuta si in moneda locala reflecta performanta financiara robusta, care permite municipiului Oradea sa mentina o performanta operationala solida si o pondere a datoriei consistenta. De asemenea, calificativul tine cont de planurile de investitii ale orasului, care ar putea necesita anul acesta o majorare a datoriei, si de sustenabilitatea veniturilor proprii din taxe, in urma progreselor economiei locale si a imbunatatirii ratelor de colectare.

Perspectiva stabila reflecta opinia agentiei de evaluare financiara ca, pe termen mediu, nivelul datoriei municipiului va ramane in linie cu estimarile, in urma gestionarii prudente a datoriei.

Fitch estimeaza o crestere a PIB-ului Romaniei (rating ''BBB minus'', cu perspectiva stabila) de 4,8% in 2017, de 3,8% in 2018 si de 3,3% in 2019-2020, care ar trebui sa sustina transferurile municipiului, in special in urma redistribuirii TVA, care este colectata de Guvern si transferata ulterior autoritatilor locale.

Oradea este resedinta judetului Bihor (are 196.367 locuitori), beneficiaza de pe urma proximitatii granitei cu Ungaria si, in urma infiintarii unui parc industrial, a devenit atractiva pentru investitori si pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca. Expansiunea parcului industrial a sprijinit investitiile directe straine si locale (care au ajuns pana acum la 285 de milioane de euro) si crearea a 6.250 de noi locuri de munca.

Sursa foto: Shutterstock / 4kclips

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri