Producatorii de legume, pepeni si ciuperci sunt obligati sa practice metode de cultivare sanatoase, care sa nu afecteze sanatatea oamenilor, a decis Guvernul.

Actul normativ prevede ca legumele proaspete, pepenii si ciupercile destinate consumului vor fi comercializate doar in spatii special amenajate, insotite da facturi in care sa se precizeze caliatea produselor si conformitatea acestora cu standardele de comercializare.

De aceste prevederi sunt scutiti micii producatori, care vand in piete stradale sau comerciale, se precizeaza in comunicatul emis de Guvern, potrivit NewsIn.Totusi, micii producatori de legume, pepeni si ciuperci au obligatia de a pastra conditiile de igiena, astfel incat sa nu puna in pericol sanatatea oamenilor. in egala masura, toti producatorii sunt obligati sa tina evidenta produselor chimice utilizate.

Pentru orice abatare de la prevederile privind comercilizarea legumelor sau a celor referitoare la utilizarea unor metode sanatoase, producatorul risca o amenda de la 1.000 de lei la 5.000 de lei. Potrivit actului normativ, legumele, pepenii si ciupercile destinate consumului vor fi clasificate in conformitate cu standardele de comercializare.

Actul normativ aprobat miercuri de Guvern reprezinta alinierea legislatiei nationale la normele europene, astfel incat sa se respecte cerintele de siguranta alimentara prevazute pe piata comunitara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri