Factura de gaze naturale a populatiei ar putea scadea la 1 ianuarie 2007 cu aproximativ 1%, datorita eliminarii impozitului pe gaze si a reducerii pretului de import al acestora, au declarat surse din Autoritatea Nationala de Reglementare in Gaze Naturale (ANRGN).

"Inca nu am terminat de facut calculele, dar este posibila reducerea facturii de gaze a populatiei de la 1 ianuarie cu aproximativ 1%. Acest procent nu este unul final", au spus sursele din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN), informeaza NewsIn.Potrivit reprezentantilor ANRGN, aceasta scadere a facturii ar putea fi efectul principal al reducerii pretului de import al gazelor naturale, incepand cu 1 ianuarie 2007.

"Deocamdata, nu putem fi foarte siguri de aceasta scadere a pretului gazelor furnizate populatiei, dar putem spune cu certitudine ca de la 1 ianuarie 2007, gazele naturale nu se vor scumpi", au mai aratat sursele din ANRGN.

Noul Cod Fiscal va introduce, pentru prima data, acciza pentru gazele naturale folosite ca si combustibil pentru incalzire, au adaugat sursele citate. Efectul introducerii acestei accize va fi insa anihilat de eliminarea impozitului pe gaz si de scaderea pretului de import al gazelor, determinat de trendul descrescator al pretului barilului de petrol la nivel mondial, sustin reprezentantii ANRGN.

Potrivit codului fiscal aflat in vigoare, pentru mia de metri cubi de gaz din productia interna livrat se percepe un impozit de 7,40 de euro. De la 1 ianuarie, acest articol va fi eliminat, insa va intra in vigoare acciza pentru gazul natural utilizat ca si combustibil pentru incalzire in valoare de 0,17 euro/gigajoule.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Florin Cîțu: Menținerea ratingului de țară arată încrederea în guvernul român
Setari Cookie-uri